FamousWhy.ro Forum: Problema La Aprinderea Calculatorului - FamousWhy.ro Forum

Jump to content

  • (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Problema La Aprinderea Calculatorului

#1 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 04 September 2007 - 04:40 PM


De cand au venit cei de la rds si mi-au bagat fibra optica am o problema cu calculatorul chiar stresanta si inexplicabila pentru mine.

La aprinderea calculatorului monitorul ramane nealimentat si trebuie sa incerc sa il aprind de cateva ori la acum 2 luni iar in prezent am ajuns sa il tot sting si aprind de peste 10 ori... stresant nu? Am incercat sa iau masuri dar in zadar... la fel face.

Ati mai intalnit problema asta?
0

#2 User is offline   woody Icon

  • Membru Activ
  • PipPip
  • Group: Membri Activi
  • Posts: 205
  • Joined: 03-September 07
  • Gender:Male

Posted 04 September 2007 - 04:54 PM

si mie imi trece monitoru pe standby cand pornesc pc-ul... chiar inainte sa se incarce Xp-ul... dar se porneste dupa cateva secunde
0

#3 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 05 September 2007 - 01:51 PM

Am citit pe internet pe toate forumurile si nu prea am gasit nicio explicatie la problema asta. E chiar ciudata.
0

#4 User is offline   Madalina Icon

  • Membru Activ
  • PipPip
  • Group: Membri Activi
  • Posts: 230
  • Joined: 04-September 07
  • Gender:Female
  • Location:craiova

Posted 05 September 2007 - 03:16 PM

Si eu ma confrunt cu aceeasi problema, dar dupa ce aprind calculatorul dau restart si...........totul se rezolva.
Succes!
0

#5 User is offline   woody Icon

  • Membru Activ
  • PipPip
  • Group: Membri Activi
  • Posts: 205
  • Joined: 03-September 07
  • Gender:Male

Posted 05 September 2007 - 04:16 PM

ce placa video folositi ?
0

#6 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 05 September 2007 - 05:12 PM

Eu am un Matrox Parhelia 128 Mb. Dar nu cred ca e de la placa video... inainte sa am fibra optica nu a facut niciodata problema asta. Cred ca de la placa de retea desi am scos-o si bagat-o de vreo cateva ori in placa de baza si degeaba :(
0

#7 User is offline   constantine Icon

  • Boboc
  • Pip
  • Group: Membri
  • Posts: 71
  • Joined: 04-September 07

Posted 05 September 2007 - 06:43 PM

Nu este nici de la placa nici de la monitor , sugestia mea este sa verifici BIOS`UL, sigur acolo este toata problema .. uitate la "energiile" care le distrubuie pe placa de baza. Eu am avut o asemenea problema la un client si a trebuit sa restartez bios`ul.
Succes
0

#8 User is offline   kappa Icon

  • Boboc
  • Pip
  • Group: Membri
  • Posts: 45
  • Joined: 05-September 07
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 05 September 2007 - 06:44 PM

View PostAdi Barb, on Sep 5 2007, 03:12 PM, said:

Eu am un Matrox Parhelia 128 Mb. Dar nu cred ca e de la placa video... inainte sa am fibra optica nu a facut niciodata problema asta. Cred ca de la placa de retea desi am scos-o si bagat-o de vreo cateva ori in placa de baza si degeaba :(


nu cred ca are legatura cu placa de retea,totusi daca ai posibilitatea incearca sa faci un test cu alta placa video sau alta de retea....eventual cu alt monitor
bafta ;)
0

#9 User is offline   constantine Icon

  • Boboc
  • Pip
  • Group: Membri
  • Posts: 71
  • Joined: 04-September 07

Posted 05 September 2007 - 06:45 PM

View Postwoody, on Sep 4 2007, 03:54 PM, said:

si mie imi trece monitoru pe standby cand pornesc pc-ul... chiar inainte sa se incarce Xp-ul... dar se porneste dupa cateva secunde

La tine cu siguranta este din Bios , cand ai instalat sistemul ai setat gresit parametrii!
0

#10 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 05 September 2007 - 07:15 PM

View Postkappa, on Sep 5 2007, 07:44 PM, said:

nu cred ca are legatura cu placa de retea,totusi daca ai posibilitatea incearca sa faci un test cu alta placa video sau alta de retea....eventual cu alt monitor
bafta ;)


o sa vad cum fac sa incerc cu alta placa de retea insa cu placa video e mai greu pentru ca nu am de unde sa fac rost si cu monitorul la fel.

dar e ciudat de ce pentru ca inainte sa vina sa ia modemul si sa bage fibra optica nu apareau problemele astea si nicidecum nu am umblat la bios si nici la sistemul de operare :(
0

#11 User is offline   constantine Icon

  • Boboc
  • Pip
  • Group: Membri
  • Posts: 71
  • Joined: 04-September 07

Posted 06 September 2007 - 12:25 AM

Sa resetat singur .. nu trebuie sa umblii tu la el, atunci cand instalezi un hardware bios "daruieste" energie .. te sfatuiesc sa umblii la bios pana nu ramai fara monitor!
0

#12 User is offline   puiu Icon

  • Faimos Simpatic
  • Icon
  • Group: Faimosi
  • Posts: 204
  • Joined: 04-September 07
  • Gender:Male
  • Location:etajul XI

Posted 06 September 2007 - 05:34 AM

View Postkappa, on Sep 5 2007, 04:44 PM, said:

nu cred ca are legatura cu placa de retea,totusi daca ai posibilitatea incearca sa faci un test cu alta placa video sau alta de retea....eventual cu alt monitor
bafta ;)

zau??????????
hahahahahaha
1= poate fi virusat
2= neupdatat biosul
3= poate fi si de la procesor sau RAM
...etc
mai intai recomand reinstalarea sistemului de operare dupa ce biosul e verificat si diagnosticat ca bun
0

#13 User is offline   woody Icon

  • Membru Activ
  • PipPip
  • Group: Membri Activi
  • Posts: 205
  • Joined: 03-September 07
  • Gender:Male

Posted 06 September 2007 - 05:56 AM

nu-mi reinstalez windowsu si nici nu ma apuc sa fac modificari in BIOS pt ca se stinge 2 secunde monitorul cand se porneste windowsu
0

#14 User is offline   kappa Icon

  • Boboc
  • Pip
  • Group: Membri
  • Posts: 45
  • Joined: 05-September 07
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 06 September 2007 - 06:41 AM

View Postpuiu, on Sep 6 2007, 03:34 AM, said:

zau??????????
hahahahahaha
1= poate fi virusat
2= neupdatat biosul
3= poate fi si de la procesor sau RAM
...etc
mai intai recomand reinstalarea sistemului de operare dupa ce biosul e verificat si diagnosticat ca bun


esti amuzant la faza cu virusatul :)
din moment ce nu a avut probleme pana si-a pus fibra inseamna ca altundeva este buba, si aici poate sa fie intr-adevar si de la bios neupdatat, dar de la virusi? c'mon...
decat sa reinstaleze SO nu e mai usor sa faca niste probe cu alt monitor sau alta placa de retea/video?
0

#15 User is offline   Kryssy Icon

  • ✿ ~♥~ ✿
  • Icon
  • Group: Moderatori
  • Posts: 171
  • Joined: 06-September 07
  • Gender:Female
  • Location:Earth

Posted 07 September 2007 - 11:07 PM

ahahahaaaa... sunteti amuzanti zau :lol:

@ Adi Barb - > cand pornesti PC-ul trebuie sa se auda un bip din UC, se aude?
si cand a "montat fibra" ce anume s-a facut? aveai placa de retea sau atunci a fost montata?
cand au venit rds-ii doar ai bagat cablu in UC? :girl_smile:
0

#16 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 07 September 2007 - 11:25 PM

Se aude beep-ul.

Cand au bagat fibra doar am schimbat modem-ul acum cablul din priza intrand direct in calculator... Nu a umblat nimeni la placa de retea. Ii mai dau cateva picioare din scurt cand iau gol la fifa dar nu tare :D am glumit.
0

#17 User is offline   woody Icon

  • Membru Activ
  • PipPip
  • Group: Membri Activi
  • Posts: 205
  • Joined: 03-September 07
  • Gender:Male

Posted 08 September 2007 - 12:21 AM

ii din bios... ca si mie imi face asa dupa ce am umblat prin bios ca sa trec de pe placa video on-board pe agp.
Fiindca acuma modemul isi ia curent din pc si bios-ul nu stie asta, poate trebuie sa setezi tu tensiunea si etc. Nu ma pricep la Bios deloc si nu-ti recomand sa umblii daca nu te pricepi pt ca poti strica multe.
0

#18 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 08 September 2007 - 12:34 AM

O sa ma implic sa vad ce ii modific la tensiune prin bios insa inexplicabil e de ce inainte nu apareau problemele si dintr-o data au inceput. O sa anunt aici cand ii dau de cap.
0

#19 User is offline   constantine Icon

  • Boboc
  • Pip
  • Group: Membri
  • Posts: 71
  • Joined: 04-September 07

Posted 08 September 2007 - 01:03 AM

Pacat ca nu am o porta voce sa urlu adi.. poate m-as face auzit "BIOS`ULLLLLLLLLLLLLL!!!"
Cand sa instalat fibra calc. ofera "energie" .. adica pe intelesul omului ii da si aluia curent sa functioneze..insa el nu stie cat sa de-a si s-a "stricat"
Reset the BIOS.. it`s not so hard
0

#20 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 08 September 2007 - 01:06 AM

Cui da energie?

Ca modemul nu mai e...
0

#21 User is offline   Profu' Icon

  • Dumnezeu
  • Icon
  • Group: Faimosi
  • Posts: 669
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 09 September 2007 - 11:43 PM

modemului :)
0

#22 User is offline   XEN Icon

  • Boboc
  • Pip
  • Group: Membri
  • Posts: 89
  • Joined: 08-September 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova, Romania
  • Idolul Meu:Napoleon

Post icon  Posted 13 September 2007 - 05:03 PM

View PostAdi Barb, on Sep 4 2007, 05:40 PM, said:

De cand au venit cei de la rds si mi-au bagat fibra optica am o problema cu calculatorul chiar stresanta si inexplicabila pentru mine.

La aprinderea calculatorului monitorul ramane nealimentat si trebuie sa incerc sa il aprind de cateva ori la acum 2 luni iar in prezent am ajuns sa il tot sting si aprind de peste 10 ori... stresant nu? Am incercat sa iau masuri dar in zadar... la fel face.

Ati mai intalnit problema asta?


Adi, monitorul nu are legatura cu sistemul de operare, virusi, bios, etc - el doar afiseaza ce primeste de la placa video.

Problema ta vine de la monitor. Faptul ca problema a inceput dupa ce au venit baieti de la RDS e probabil doar o coincidenta.
0

#23 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 13 September 2007 - 05:13 PM

Cāte bordeie atatea obiceie... bine a spus-o cel care a spus-o :)

O sa ii dau de cap eu pana la urma.

Multumesc pentru sfaturi tuturor.
0

#24 User is offline   Mihaita Icon

  • Boboc
  • Pip
  • Group: Membri Activi
  • Posts: 86
  • Joined: 12-September 07

Posted 13 September 2007 - 05:25 PM

Poate ar trebui sa īncerci si alt monitor...
Ai LCD sau cu tub ?
Oricum, nu prea vad legatura.
Si, sincer, cred ca nici nu aveau vreo legatura una cu alta.
Ma gāndesc daca nu poti reveni la situatia initiala, doar de test ?
0

#25 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 13 September 2007 - 05:36 PM

Am LCD... si modemul l-au luat deci nu mai am cum sa incerc...

Nici eu nu am putut sa imi explic de ce dintr-o data a aparut problema asta.
0

#26 User is offline   Profu' Icon

  • Dumnezeu
  • Icon
  • Group: Faimosi
  • Posts: 669
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 13 September 2007 - 05:38 PM

ai mai rezolvat ceva intre tmp ?
0

#27 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 13 September 2007 - 05:39 PM

Nu am rezolvat nimic pentru ca sper sa imi iau alt calculator in curand si de-asta nici nu ma implic total.
0

#28 User is offline   Mihaita Icon

  • Boboc
  • Pip
  • Group: Membri Activi
  • Posts: 86
  • Joined: 12-September 07

Posted 13 September 2007 - 05:46 PM

Tu nu ti le faci singur ??? :blink:
0

#29 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 13 September 2007 - 05:48 PM

Te referi daca mi-l fac eu din componente? Asa o sa fac.
0

#30 User is offline   Mihaita Icon

  • Boboc
  • Pip
  • Group: Membri Activi
  • Posts: 86
  • Joined: 12-September 07

Posted 13 September 2007 - 05:56 PM

Pai da...eu numai asa le fac, nu numai ca revine mai ieftin, dar pun exact ce vreau eu...
Daca ar fi sa iau din magazin precis as umbla īnauntru imediat.
Plus systemul de operare.
Plus ca e mijto, ca Lego.

Ma rog, e si un pic de fun cānd nu vrea sa porneasca :rofl:
0

  • (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users