FamousWhy.ro Forum: Windows Vista - FamousWhy.ro Forum

Jump to content

  • (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Windows Vista

#1 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 04 September 2007 - 04:34 PM


Ce parere aveti despre Windows Vista?
Eu inca nu l-am instalat pentru ca mi-e greu sa ma despart de clasicul skin de XP si de facilitatile sale.
M-am obisnuit prea mult cu el. Oricum despre Vista aud numai lucruri bune in afara de spatiul pe care il ocupa si cerintele pe care le are.
0

#2 User is offline   woody Icon

  • Membru Activ
  • PipPip
  • Group: Membri Activi
  • Posts: 205
  • Joined: 03-September 07
  • Gender:Male

Posted 04 September 2007 - 04:43 PM

daca nu ai un pc nou care sa fie compatibil nu-l instala...
si asa...

0

#3 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 04 September 2007 - 04:54 PM

Tipul se pare ca e suparat rau...
Dar nu cred ca are dreptate. Daca nu sunt compatibile aplicatiile lui de crackuit dvd-uri sau alte bazaconii pe care le avea inainte in calculator nu inseamna ca toti trebuie sa avem masinarie din aia de facut cd-uri pulbere :).
0

#4 User is offline   woody Icon

  • Membru Activ
  • PipPip
  • Group: Membri Activi
  • Posts: 205
  • Joined: 03-September 07
  • Gender:Male

Posted 04 September 2007 - 04:56 PM

cred ca problema lui a fost ca nu a reusit sa-l instaleze cum trebuie... nu faptul ca nu-i mergeau programele
0

#5 User is offline   constantine Icon

  • Boboc
  • Pip
  • Group: Membri
  • Posts: 71
  • Joined: 04-September 07

Posted 06 September 2007 - 12:36 AM


Eu am un compaq presario v4000 care oricum este un laptop destul de bun si trebuie sa suporte vista de la foarte bine in sus.. in momentul in care am pus vista am crezut ca ma blestemat d-zeu. Erori de programe, erori de instalare la drivere, erori peste erori ... insa are si calitati dar nu compenseaza. Un sfat.. daca nu vrei dureri de cap stai pe XP , Vista mai are mult de lucru pana va rezolva problemele care le are, lumea mai are si calculatoare/camere/imprimante/webcamuri mai vechi!
0

#6 User is offline   puiu Icon

  • Faimos Simpatic
  • Icon
  • Group: Faimosi
  • Posts: 204
  • Joined: 04-September 07
  • Gender:Male
  • Location:etajul XI

Posted 06 September 2007 - 05:25 AM


daca nici tocatorul nu-l accepta cu usurinta.........de ce pc-ul meu?
0

#7 User is offline   Kryssy Icon

  • ✿ ~♥~ ✿
  • Icon
  • Group: Moderatori
  • Posts: 171
  • Joined: 06-September 07
  • Gender:Female
  • Location:Earth

Posted 07 September 2007 - 11:20 PM

View Postwoody, on Sep 4 2007, 05:56 PM, said:

cred ca problema lui a fost ca nu a reusit sa-l instaleze cum trebuie... nu faptul ca nu-i mergeau programele


pff... daca ai sti cate programe NU merg pe Vista... :rolleyes:

View Postconstantine, on Sep 6 2007, 01:36 AM, said:

Eu am un compaq presario v4000 care oricum este un laptop destul de bun si trebuie sa suporte vista de la foarte bine in sus.. in momentul in care am pus vista am crezut ca ma blestemat d-zeu. Erori de programe, erori de instalare la drivere, erori peste erori ... insa are si calitati dar nu compenseaza. Un sfat.. daca nu vrei dureri de cap stai pe XP , Vista mai are mult de lucru pana va rezolva problemele care le are, lumea mai are si calculatoare/camere/imprimante/webcamuri mai vechi!


ce anume in seamna si trebuie sa suporte?! <_<
ce configuratie are ? si in plus stiai de cate resusre are nevoie vista??? sper ca nu vroiai sa il instalezi pe un centrinio cu 512 ram?! :blink:
0

#8 User is offline   woody Icon

  • Membru Activ
  • PipPip
  • Group: Membri Activi
  • Posts: 205
  • Joined: 03-September 07
  • Gender:Male

Posted 07 September 2007 - 11:58 PM

Kryssy, compaq presario v4000 poate avea pana la 2gb de ram si procesor de 2ghz... poate duce windows vista. Si mai nou HP ofera windows vista ca SO pentru produsele sale
0

#9 User is offline   Kryssy Icon

  • ✿ ~♥~ ✿
  • Icon
  • Group: Moderatori
  • Posts: 171
  • Joined: 06-September 07
  • Gender:Female
  • Location:Earth

Posted 08 September 2007 - 12:10 AM

View Postwoody, on Sep 8 2007, 12:58 AM, said:

Kryssy, compaq presario v4000 poate avea pana la 2gb de ram si procesor de 2ghz... poate duce windows vista. Si mai nou HP ofera windows vista ca SO pentru produsele sale


si tu imi spui mie ca POATE AVEA PANA LA?? coteaza ce ARE nu ce POATE avea...

HP recomanda vista. stiu. comercializez si HP. majoritatea notebookurilor sunt cu Vista H Basic sau premium. si Vista Business...

desigur fiecare Vista are propriile cerinte minime.
depinde si ce incearca omul sa instaleze... si cat de bine stie sa instaleze...
0

#10 User is offline   constantine Icon

  • Boboc
  • Pip
  • Group: Membri
  • Posts: 71
  • Joined: 04-September 07

Posted 08 September 2007 - 12:54 AM

Stiu si eu cerintele care trebuiesc pentru a instala un SO si laptop`ul meu le are chiar in plus. Insa asta este Vista , din 10 useri care au facut update la XP cu Vista 8 au trecut inapoi pe XP, este bun daca iti iei un calculator nou si toate componentele noi, si tot ce e pe langa casa omului este brand new , pt ca omu mai tine pe langa calc. si o imprimanta, un scanner , un webcam ,s.a.m.d
0

#11 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 08 September 2007 - 02:30 AM

Ce ziceti sa incerc sa il instalez pe un P IV Intel 3 GhZ, 1000 Ram, 240 Gb?
0

#12 User is offline   woody Icon

  • Membru Activ
  • PipPip
  • Group: Membri Activi
  • Posts: 205
  • Joined: 03-September 07
  • Gender:Male

Posted 08 September 2007 - 02:51 AM

pt Kryssy: iti spuneam ce poate avea ca sa nu crezi ca vine standard cu configuratia ce ai gasit-o tu dand "compaq presario v4000" pe google :rofl: (centrino, cu 512 mb RAM)

pt Adi: eu zic ca nu. Ar satisface cerintele pc-ul tau dar apoi vine problema driverelor, care probabil sunt pentru XP si Vista nu le "intelege". Si chiar daca ai gasi driverele, gandeste-te din start, ca aprox. jumate din rami ii va folosi numai sistemu de operare :)
0

#13 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 08 September 2007 - 02:55 AM

Deci sa incerc sa ii mai atasez 1000 ram ?
0

#14 User is offline   woody Icon

  • Membru Activ
  • PipPip
  • Group: Membri Activi
  • Posts: 205
  • Joined: 03-September 07
  • Gender:Male

Posted 08 September 2007 - 03:05 AM

daca vrei Vista neaparat, si ai pc nou, ar fi bine sa mai pui ram.. asta daca vrei sa faci si altceva pe el in afara de "Vista". Totusi, cum a zis si constantine, daca ai o imprimanta, scanner etc.. mai vechi s-ar putea sa ai probleme cu driverele. Oricum, programele mai noi o sa poata rula pe Vista fara probleme.
Da' sincer eu iti recomand sa ramai pe Xp :D
0

#15 User is offline   puiu Icon

  • Faimos Simpatic
  • Icon
  • Group: Faimosi
  • Posts: 204
  • Joined: 04-September 07
  • Gender:Male
  • Location:etajul XI

Posted 08 September 2007 - 04:07 AM

View PostAdi Barb, on Sep 8 2007, 12:55 AM, said:

Deci sa incerc sa ii mai atasez 1000 ram ?

gresit
atasezi 1gb RAM
:rofl:
0

#16 User is offline   Kryssy Icon

  • ✿ ~♥~ ✿
  • Icon
  • Group: Moderatori
  • Posts: 171
  • Joined: 06-September 07
  • Gender:Female
  • Location:Earth

Posted 08 September 2007 - 06:12 PM

View PostAdi Barb, on Sep 8 2007, 03:30 AM, said:

Ce ziceti sa incerc sa il instalez pe un P IV Intel 3 GhZ, 1000 Ram, 240 Gb?


NU clar

View Postwoody, on Sep 8 2007, 03:51 AM, said:

pt Kryssy: iti spuneam ce poate avea ca sa nu crezi ca vine standard cu configuratia ce ai gasit-o tu dand "compaq presario v4000" pe google :rofl: (centrino, cu 512 mb RAM)


:blink: loloz u r funny dude

acum sincer, poti avea si 4 GB de ram , daca e o configuratie de kko nu o sa-ti mearga vista. este cel mai pretentios sistem de operare. lasand la o parte ram, proc, Plc de bz si altele, are nevoie de mult mai multe.
0

#17 User is offline   constantine Icon

  • Boboc
  • Pip
  • Group: Membri
  • Posts: 71
  • Joined: 04-September 07

Posted 11 September 2007 - 12:30 AM

Eu raman pe XP cu windows vista packer .. :) sunt multumit!
0

#18 User is offline   Breath Icon

  • Membru Activ
  • PipPip
  • Group: Membri Avansaţi
  • Posts: 191
  • Joined: 04-September 07
  • Gender:Male
  • Location:Pe un nor de praf...
  • Idolul Meu:TU

Post icon  Posted 11 September 2007 - 12:31 AM

View Postconstantine, on Sep 10 2007, 10:30 PM, said:

Eu raman pe XP cu windows vista packer .. :) sunt multumit!

Si nu iti mananca multe resurse?
0

#19 User is offline   woody Icon

  • Membru Activ
  • PipPip
  • Group: Membri Activi
  • Posts: 205
  • Joined: 03-September 07
  • Gender:Male

Posted 11 September 2007 - 12:58 AM

View PostKryssy, on Sep 8 2007, 07:12 PM, said:

:blink: loloz u r funny dude


yep, i am. dar stiu ca in sinea ta ma urasti fiindca stii ca am dreptate :D
0

#20 User is offline   Kryssy Icon

  • ✿ ~♥~ ✿
  • Icon
  • Group: Moderatori
  • Posts: 171
  • Joined: 06-September 07
  • Gender:Female
  • Location:Earth

Posted 11 September 2007 - 10:01 AM

View Postconstantine, on Sep 11 2007, 01:30 AM, said:

Eu raman pe XP cu windows vista packer .. :) sunt multumit!


foarte tare.
si eu am tot XP cu "imagine" de pink Vista. :coolspeak: e bestial


View PostBreath, on Sep 11 2007, 01:31 AM, said:

Si nu iti mananca multe resurse?


mai multe ca Vista NU :rolleyes:

View Postwoody, on Sep 11 2007, 01:58 AM, said:

yep, i am. dar stiu ca in sinea ta ma urasti fiindca stii ca am dreptate :D


esti offtopic din nou...
si nu, nu te urasc dragutule.
si vad ca tu stii ca te urasc eu la fel de bine cum stii si configuratii, cerinte si notebook-uri. :girlie:
0

#21 User is offline   1.Q.u Icon

  • Boboc
  • Pip
  • Group: Membri
  • Posts: 43
  • Joined: 03-September 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 11 September 2007 - 10:13 PM

nu mi se pare deloc avantajos acest windows...din contra..am avut si am numai probleme cu el...deabi astept sa-mi instalez xp...:)
0

#22 User is offline   Kryssy Icon

  • ✿ ~♥~ ✿
  • Icon
  • Group: Moderatori
  • Posts: 171
  • Joined: 06-September 07
  • Gender:Female
  • Location:Earth

Posted 13 September 2007 - 08:40 AM

prima stire citita de mine in dimineata asta:

"Windows Vista Bites the Dust – Windows XP Did It!"

"Windows Vista is underperforming. And in this context, Microsoft's latest operating system is no match for Windows XP. In fact, Vista and XP are not even in the same league together. This is the conclusion of a study yet to be released by the NPD Group comparing the two client platforms, and which is illustrative of the fact that, despite the five-year gap separating the Windows operating system releases, Windows Vista failed to outperform Windows XP. Microsoft has been continually applauding its own perspective over Vista vs. XP, and the company is painting an entirely different picture. But how much of Microsoft's vision over Vista and XP is reality and how much is bending the numbers in order to transform an unfavorable situation into a marketing tool? Pretty much, considering the NPD Group's reports.

In terms of the performance and sales figures of the two operating systems, Vista is seriously lagging behind XP, although the Redmond company has boasted that its latest Windows release is outselling the 2001 platform by no less than two to one. Well, the NPD Group looked at the actual sales of boxed copies of the two products. NPD analyst Chris Swenson revealed that Windows Vista is doing extremely poorly at retail outlets in the "Windows Vista Still Underperforming in U.S. Retail" report, as cited by CNET. But the fact of the matter is that sales of boxed Vista copies are trailing those of XP at a distance, considering the performances the two clients delivered in their respective first six months of general consumer availability.

Microsoft touted in excess of 60 million shipped licenses of Vista at the end of the operating system's first six months on the market. Still, "shipped" is by no means an equivalent of "sold" and in this regard, Vista retail sales are inferior to those of XP by no less than 59.7%. And the fact that standalone unit sales of Vista are down compared to XP reverberates over the financial aspect with a 41.5% revenue gap between the two platforms. In response to the report, while failing to provide comments over the final conclusions, Microsoft did emphasize the 60 million sold Vista copies as well as the fact that over 80% of Windows revenue is traditionally associated with licenses sold for the operating systems preloaded on OEM computers.

The latest usage metrics statistics have Windows Vista at no less than 6% of the operating system market, with Windows XP accounting for a share of 80% at the end of August 2007. If Vista continues on this uptake trend that is currently losing momentum, it's highly unlikely that the operating system will hit the 100 million shipped copies milestone by the end of December 2007. Still, with computer manufacturers pushing in excess of 230 million machines annually, and with Vista becoming the sole Windows platform available via OEM licenses in 2008, in combination with the first service pack in Q1 of the upcoming year, Microsoft could see the market performances improving. "

deci Windows XP Rullz :D
0

#23 User is offline   daimon Icon

  • Membru Activ
  • PipPip
  • Group: Membri Activi
  • Posts: 289
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Timişoara
  • Idolul Meu:nobody, for now.

Posted 15 September 2007 - 05:48 PM

Stii ce-mi lipseste in Vista? Command promptul! Chestia aia care-ti permite sa-ti bagi nasul sub capota ca sa modifici tu manual ce vrei. Am legat doua computere, unul cu Vista si unul cu XP SP2. Nu apareau ca fiind in aceeasi retea, asa ca am vrut sa ping. Din command prompt am putut, in Vista n-am gasit vreun utilitar pentru chestia asta.

Dar arata mai bine si ESTE stabil, iar resursele nu vor mai fi o problema in curand, datorita avansului tehnologiei. Nici driverele. Deocamdata cei care folosesc Vista vor sa fie "on the bleeding edge", iar noi trebe sa le multumim pentru asta. Datorita lor Vista va deveni un sistem de operare folosibil, in cateva luni :D
0

#24 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 09 October 2007 - 02:42 PM

Are cineva idee cam cat costa licenta pentru Windows Vista pentru Home si Business? Dar pentru Windows XP? Sunt firme care ofera reduceri pentru studenti? sau pachete cu mai multe programe la un pret redus?
0

#25 User is offline   Kryssy Icon

  • ✿ ~♥~ ✿
  • Icon
  • Group: Moderatori
  • Posts: 171
  • Joined: 06-September 07
  • Gender:Female
  • Location:Earth

Posted 09 October 2007 - 04:53 PM

View PostAdi Barb, on Oct 9 2007, 03:42 PM, said:

Are cineva idee cam cat costa licenta pentru Windows Vista pentru Home si Business? Dar pentru Windows XP? Sunt firme care ofera reduceri pentru studenti? sau pachete cu mai multe programe la un pret redus?



Windows XP Pro este la acelasi pret cu Windows Vista Business - de la 149$ pana la 170$ (sau mai mult depinde de adaos)
Vista home Basic si Premium sunt ceva mai ieftine dar nu cu mult... la acelasi pret cu XP Home.
Vista Ultimate si Enterprise sunt ceva mai scumpe dar preturile variaza din nou de la furnizor la frurnizor.
0

#26 User is offline   Thrill Icon

  • Placida
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Editor
  • Posts: 1,321
  • Joined: 07-October 07
  • Gender:Female
  • Location:Departe, departe

Posted 16 October 2007 - 09:30 AM

Uite asta e Windows Vista al meu. Mie imi place foarte mult. Am primit licenta odata cu laptopul pe care si l'a cumparat tatal meu. Merita :D

Attached File(s)


0

#27 User is offline   PIF2007 Icon

  • Boboc
  • Pip
  • Group: Membri
  • Posts: 37
  • Joined: 14-September 07
  • Gender:Female
  • Location:TR
  • Interests:calculatorul/navigare pe net, muzica, copiii, filmele
  • Idolul Meu:Ghandi

Posted 16 October 2007 - 10:08 PM

il am de vanzare.....2.500.000 rol

Attached File(s)


0

#28 User is offline   Breath Icon

  • Membru Activ
  • PipPip
  • Group: Membri Avansaţi
  • Posts: 191
  • Joined: 04-September 07
  • Gender:Male
  • Location:Pe un nor de praf...
  • Idolul Meu:TU

Posted 17 October 2007 - 12:14 AM

eu am un joybook si este recomandat sa pun vista...m-am chinuit mult sa fac rost de drivere pt xp,avea doar pt vista

View PostPIF2007, on Oct 16 2007, 08:08 PM, said:

il am de vanzare.....2.500.000 rol
neg?
0

#29 User is offline   Smaili Icon

  • Poop Maker
  • Icon
  • Group: Faimosi
  • Posts: 110
  • Joined: 11-November 07
  • Gender:Male
  • Location:Satu Mare
  • Interests:Mulsul vacilor, sapatul capsunilor, scoaterea cartofilor.. In schimb detest lucrul in gradina...
  • Idolul Meu:Apa minerala

Posted 17 January 2008 - 10:37 PM

Si eu am vista si la 2GB rami, placa video de 512, intel core 2 duo nu am nici o problema... Nu am avut nevoie de nici macar un CD de instalare.. si merge brici. Are un firewall mai puternic decat al XP-ului si este usor de utilizat. Eu recomand vista tuturor celor care au cel putin 1 gb ram si o placa video cat de cat buna... Apropos, acum, dupa o luna de cand l-am reinstalat, imi ocupa 12 GB..s-a cam umflat
0

#30 User is offline   cartus Icon

  • Boboc
  • Pip
  • Group: Membri Activi
  • Posts: 95
  • Joined: 20-February 08

Posted 21 February 2008 - 09:28 AM

Vista : la prima vedere arata bine . am avut ocaia sa ma "joc" cu un HP Pavilion timp de o saptamana , siiii in unele momente innebuneam. sunt multe aplicatii care nu ruleaza sau dau eroare la instalare . am incercat sa joc NFS 6 (crack-uit) pe 2 sisteme de calcul legate crossover (al meu era cu XP , HP-ul cu Vista) , sharing-ul mergea , dar NFS-ul nu voia . la munca joc NFS 6 si cu secretara si cu colegii incat uita astia sa mai fumeze :D
mi-a dat erori la inscriptionarea unor cd-uri, probleme la schimbat mac-ul de retea , am injurat mai bine de o ora sa intru pe internet ; o sa ziceti ca era HP-ul de vina , eu ma abtin...
mi-am adus aminte : si la instalarea antivirusului facea figuri ..............
am impresia ca Vista e un sistem de operare pe 64 debiti , iar aplicatiile pe 32 . alta scuza nu vad .
sau poate Vista nu e inca definit.
0

  • (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users