Avort pro sau contra?
Posted 10 March 2008 - 10:05 PM
Posted 02 January 2009 - 10:59 PM
In principiu, nu sunt de acord. numai la ideea ca dintr-o greseala as putea sa fiu nevoita sa fiu taiata ca sa nu imi distrug viitorul, ma face sa ma inverzesc la fata.
insa... daca esti cretina si preferi sa faci sex de la 15 ani fara sa te protejezi si fara sa-ti pese de consecinte, atunci da cel mai bine ar fi sa faci un avort. sau, daca in urma unui viol ramai gravida... ce e mai bine? sa porti in burta si apoi in brate fiinta care sa-ti aminteasca mereu de clipele de teroare sau sa scapi de el?
Cu un lucru nu sunt de acord: sa fii obligata de parinti sa avortezi. nu mi se pare corect. tu ai facut prostia, tu esti cea care trebuie sa alegi. faci copilul sau nu. dar daca il faci, iti asumi responsabilitatea ca nu vei mai avea cum sa iti continui studiile in mod normal pentru ca va trebui sa ai grija si de plod.
Eu sper sa nu fiu nevoita sa fac vreodata un avort. deocamdata ma consider inca un copil si numai de sex si greseli de protectie n-am nevoie. prefer sa imi termin intai studiile si abia apoi sa ma gandesc la copii, cand o sa fiu suficient de matura si responsabila pentru asta. nu-i normal?
Posted 06 March 2009 - 02:51 PM
Posted 06 March 2009 - 02:56 PM
Posted 10 March 2009 - 10:38 AM
ufff ..rescriu si aici :
Da..pt mine avortul e o crima!
Da, o femeie care face avort - trece peste viata altuia ca sa isi usureze propria-i viata. Nu ma intereseaza ce zic medicii! Nu ei ne-au dat viata..nu conteaza ca are doar cateva zile sau cateva saptamani..e viata! Nimeni nu stie inca misterul sufletelor, poate doar a celulelor..ca si configuratie si hmm..motorizare ca sa zic asa.
Ma intreb totusi de ce clonele sunt considerate a fi creatie umana? La naiba..mica aia celula stern, de cine e creata? Mintea aia umana si geniala a 'creatorului' de cine e creata? Sufletul clonei..cum e 'cladit'?
In fine, aceasta a fost doar o paranteza necesara ca sa explic de ce nu cred in oameni si in stiinta lor absoluta, chipurile.
Cred doar ce vad..si vad ca ceva, independent de trupul femeii..se naste sau moare inainte de a se naste. E independent de trupul femeii ca drept de viata, nu ca necesitate.
Primele luni are nevoie de trupul femeii ca sa se dezvolte, dar oare asta ii da dreptul vreuneia sa rupa interdependenta necesara unei vieti?
Da,aminti-mi de fetita de 11 ani care daca nu avorta, poate murea.
Probabil ca daca as fi fost mama ei, as fi facut tot ce se poate sa duca acel avort pana la capat..eu, nu ea! Ar fi fost crima mea pt ca ar fi fost durerea mea sa o pierd pe masa de nastere..as fi renuntat la o viata pt alta, doar ca sa-mi fac mie insami viata mai usoara..doar ca sa imi duc eu la capat datoria de mama.
Dar asta nu inseamna ca nu as fi infaptuit o crima! Nicidecum, scopul nu scuza mijloacele.
Asa, amintiti-mi si de femeile bolnave de Sindromul Down..copii, daca se nasc in final, pe la 3 luni mor; ce sa va mai povestesc de cate chinuri ii asteapta prin malformatiile pe care sigur le vor avea (e stiinta medicala, da de acord).
Dar tot o crima ramane..te simti calaul copilui tau..simti ca l-ai tortura..ba mai mult, chiar si daca te imbolnavesti de pojar, se 'intelege' ca pe o boala ce trebuie operata.
Dar tot o crima ramane.
Si fetele care in loc sa adopte..ce scuza mai au? Egoismul?
Dar femeile care si-ar complica cariera..ele ce sunt?
Avortul...ca e din :
-egoism
-constiinta de a face ce e 'corect'
-iubire de mama
-ignoranta
-slabiciune
- 'boala'
.. tot o crima ramane.
Totusi, am spus ca nu judec, doar analizez .. te intreb : tu din ce categorie faci parte?
Una e sa ucizi in 'razboi' si alta pe timp de pace. Si da..TU..intelegi perfect ce te intreb.
Posted 13 March 2009 - 11:54 PM
Posted 17 March 2009 - 08:57 AM
Posted 19 August 2009 - 01:37 PM
Posted 19 August 2009 - 01:43 PM
imi pare rau pt tine livi ca trebuie sa treci prin asta!sper ca vei fi bine!
Posted 19 August 2009 - 01:50 PM
Posted 01 December 2009 - 12:53 PM
Eu sunt de acord cu avortul. Decat sa nasti un copil care sa sufere o viata intreaga ca nu s-a nascut intr-o familie, ca mama il considera o povara, ca si-a obligat mama sa renunte la multe lucruri ca sa il aiba, mai bine sa suferi 2, 3 ani ca ai ucis ceva ce ar fi putut devei un copil.