Inveti Din Greselile Tale Sau Din Ale Altora?
Posted 25 September 2007 - 09:27 PM
Inveti din greselile tale sau din ale altora?
eu una niciodata nu am invatat si nu cred ca o sa invat din greselile altora...daca nu faci tu cu mana ta nu ai cum sa sti cum e...chiar daca e bine...chiar daca e rau..e greu sa inveti din greselile altora dar e bine si cine reuseste asta e scutit de o dezamagire...parerea mea
A ta care e?
Posted 25 September 2007 - 11:12 PM
E dureros sa ajungi la varsta cand realizezi ca de fapt, au avut :( .... Si implicit, greselile facut in tinerete, cand credeam ca tot ce zboara se mananca, le regret, intr-o oarecare masura.
Posted 26 September 2007 - 10:02 PM
FragileDreams, on Sep 25 2007, 10:27 PM, said:
Dar ma calca pe bataturi cei care se trezesc sa-ti dea sfaturi fara sa le ceri, pe diverse considerente. In special cei care isi aroga titulatura "eu stiu ce-i viata, tu trebuie sa ma iei drept model". Frustrarile si nereusitele celorlalti n-au ce cauta in experientele mele
Posted 26 September 2007 - 10:19 PM
daimon, on Sep 26 2007, 08:02 PM, said:
Dar ma calca pe bataturi cei care se trezesc sa-ti dea sfaturi fara sa le ceri, pe diverse considerente. In special cei care isi aroga titulatura "eu stiu ce-i viata, tu trebuie sa ma iei drept model". Frustrarile si nereusitele celorlalti n-au ce cauta in experientele mele
sunt total deacord cu tine...sincer...niciodata nu o sa pot invata ceva daca nu fac singura...dar dupa vb aia"ma ard odata dupa suflu si in iaurt"
Posted 27 September 2007 - 05:23 PM
Posted 27 September 2007 - 09:53 PM
constantine, on Sep 27 2007, 06:23 PM, said:
si n-a fost niciodata o situatie atat de grava (inca) incat sa-ti fi dorit sa fi ascultat de cei care ti-au dat sfaturi bune, si nu i-ai ascultat ?
Posted 27 September 2007 - 10:16 PM
Posted 28 September 2007 - 05:40 PM
Profu, on Sep 27 2007, 08:53 PM, said:
BA da, de foarte multe ori insa niciodata nu am regretat ca am facut aceea greseala pentru ca a fost greseala/decizia mea. Un mare roman (Octavian Paler ) spunea: "singurul lucru pe care-l regret in viata sunt greselile pe care nu le-am facut"
Posted 28 September 2007 - 05:56 PM
Posted 28 September 2007 - 10:53 PM
[/quote]
spui un mare adevar...avem libertatea de a alege chit ca e gresit chit ca nu...ideea e sa ne dam singuri seama...e foarte bine ca nu ai regretat nici o gresala pana acum.Respectele mele
Posted 29 September 2007 - 04:58 PM
Restul greselilor nu le regret pt ca nu au cerut un asemenea pret.
Dar e extrem de importanta si experienta celorlalti. Astfel am invatat ca: drogurile distrug vieti, neprotejarea duce la durerea unui avort, infidelitatea instraineaza, familia e pe primul loc apoi dragostea, comunicarea e importanta si mule altele. Nu as fi vrut sa invat lectiile astea asa cum au invatat cei pe care i-am urmarit: drogati morti cu siringa in vena, fete obligate sa faca avort, cupluri casatorite destramate sau impreuna dar cu ura-n suflet, adolescente fugite de-acasa cu iubitii de la care primeau batai sau cu care ajungeau sa traiasca in mizerie, prietenii curmate din cauza nepasarii...
Am preferat sa invat din experienta lor decat sa trec prin ce-au trecut ei. Voi chiar ati vrea sa gresiti astfel doar ca sa stiti ca a fost alegerea voastra? Veti spune ca depinde de gravitate... Ei bine, nu prea, puteti oricand sa faceti o greseala mica din care sa scoateti o invatatura destul de simpla, dar cu consecinte ireparabile...
Posted 30 September 2007 - 01:59 AM
Posted 30 September 2007 - 08:04 PM
A trebuit sa ma lovesc singura de anumite chestii ca sa pot invata ceva din fiecare experienta. Deci nu, invat doar din greselile mele si fac tot posibilul sa nu le repet.
Posted 30 September 2007 - 09:38 PM
ColossuS, on Sep 27 2007, 09:16 PM, said:
Ba nu. Poti asculta de sfatul unora mai in varsta si sa te feresti de anumite chestii, intelegand cu multa claritate care este gravitatea situatiei...
Daca cineva iti spune ca a fost batut intr-o noapte pe strada, trecand printr-un anume cartier, si te uiti la el si ii vezi vanataile de pe corp sau de pe fata, cred ca vei intelege foarte bine ca nu e bine sa faci la fel. Sau poate tu esti mai cu mot si ai sa zici: ''Nu, eu vreau sa vad cum e, pe pielea mea. pana nu iau o batuta, nu stiu cum e sa fii batut''
Posted 01 October 2007 - 12:01 AM
Jewels, on Sep 30 2007, 08:38 PM, said:
Daca cineva iti spune ca a fost batut intr-o noapte pe strada, trecand printr-un anume cartier, si te uiti la el si ii vezi vanataile de pe corp sau de pe fata, cred ca vei intelege foarte bine ca nu e bine sa faci la fel. Sau poate tu esti mai cu mot si ai sa zici: ''Nu, eu vreau sa vad cum e, pe pielea mea. pana nu iau o batuta, nu stiu cum e sa fii batut''
Imi iau pusca la spinare si ma duc la vanatoare I love that! lots of andrenaline!! )
Posted 02 October 2007 - 12:06 AM
Posted 01 June 2008 - 01:26 PM
Posted 09 June 2008 - 10:50 AM
Posted 20 May 2010 - 12:00 PM
Posted 09 July 2010 - 11:41 AM
Vali Ilfoveanu, on 20 May 2010 - 11:00 AM, said:
E uşor să priveşti. Mai greu e să trăieşti pe pielea ta anumite lucruri. Eu, de exemplu, a trebuit să fac anumite greşeli ca să învăţ ceva din ele.
Unele chiar le-am repetat. Din prostie, cred.