FamousWhy.ro Forum: Local Network - FamousWhy.ro Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Local Network

#1 User is offline   QvoVadis Icon

  • Membru Avansat
  • PipPipPip
  • Group: Membri Avansaţi
  • Posts: 628
  • Joined: 18-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Constanta

Posted 25 March 2008 - 02:28 PM


Intrebare directa...sper intr-un raspuns simplu si concludent.
Cum se pot conecta mai multe PC-uri la net, avand la dispozitie un username si parola aferenta, comunicate de provider ?
0

#2 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 25 March 2008 - 04:05 PM

Eu am retea facuta prin intermediul unui router si se configureaza foarte usor.
0

#3 User is offline   QvoVadis Icon

  • Membru Avansat
  • PipPipPip
  • Group: Membri Avansaţi
  • Posts: 628
  • Joined: 18-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Constanta

Posted 26 March 2008 - 09:05 AM


View PostAdi Barb, on Mar 25 2008, 04:05 PM, said:


Imi dau seama ca am fost laconic in exprimare. Nu am la dispozitie un router

Reformulare:
Exista 2 PC-uri, unul cu sistem de operare WinXP, celalalt cu sistem de operare WinVista. De asemenea, exista un hub D-Link DE-805TP.
Ambele calculatoare sunt configurate pentru a se conecta, individual, la internet (PPPoE).
Doresc sa aflu ce configurari trebuie efectuate, astfel fiecare dintre cele 2 calculatoare sa se conecteze la internet, permanent, indiferent de starea unuia dintre cele 2 calculatoare, in conditiile in care exista un singur username si parola aferenta furnizate de provider.
De asemenea, ma intereseaza sa aflu daca cele doua cabluri care pleaca din hub spre PC-uri trebuie sertizate normal, ca pentru o retea de calculatoare, sau trebuie adoptata alta schema.
0

#4 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 26 March 2008 - 09:25 AM


Din pacate cu hub-ul nu ai ce sa faci in cazul de fata, este ca un switch mai prost (adica merge foarte lent pentru ca pe porturile lui nu stie sa si transmita sa si primeasca in acelasi timp ... ori trimite... ori primeste) :).

cazul 1: Iti trebuie un router neaparat... caz in care nu ar conta care din ele este aprins pentru ca toata treaba va cadea pe capul router-ului;

sau

cazul 2 :

eventual poti sa il faci pe unul dintre ele server (trebuie 2 placi de retea pe el) si cu ajutorul windows->server dhcp il configurezi si pe celalalt calculator dandu-i un IP. Pe placa de retea unde intra cablul de la internet al provider-ului o configurezi pentru conexiune pppoe.
Dezavantajul este ca serverul trebuie sa stea tot timpul aprins pentru ca celalalt sa aiba conexiune la internet.
0

#5 User is offline   QvoVadis Icon

  • Membru Avansat
  • PipPipPip
  • Group: Membri Avansaţi
  • Posts: 628
  • Joined: 18-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Constanta

Posted 31 March 2008 - 10:28 AM

View PostAdi Barb, on Mar 26 2008, 10:25 AM, said:


Lamurit...Multam de informatii. Deci, astept salariul ca sa-mi cumpar router :doh:
0

#6 User is offline   Adi Barb Icon

  • Administrator
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Admini
  • Posts: 2,445
  • Joined: 31-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Craiova

Posted 31 March 2008 - 10:30 AM

Am eu un router daca vrei ti-l pot trimite, fara niciun fel de obligatie.
0

#7 User is offline   QvoVadis Icon

  • Membru Avansat
  • PipPipPip
  • Group: Membri Avansaţi
  • Posts: 628
  • Joined: 18-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Constanta

Posted 31 March 2008 - 10:36 AM

View PostAdi Barb, on Mar 31 2008, 11:30 AM, said:


Multumesc de intentie...pastreaza-l, ca nu se stie cand iti va folosi...Ma voi descurca loco.
0

#8 User is offline   zvartoshu Icon

  • Boboc
  • Pip
  • Group: Membri
  • Posts: 54
  • Joined: 29-March 08
  • Location:bucuresti

Posted 06 April 2008 - 05:41 PM

formez servere pe windows cu sau fara patch-uri
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users